עוגיות חמאה נימוחות שנמסות בפה בתחושה של ענן
שלבנות שלי יש יחסי אהבה שנאה איתן
בעיקר בגלל הבעיה שאי אפשר להפסיק לאכול אותן עד הפרור האחרון.
עוגיות סבלה-חמאה-ענן

עוגיות חמאה נימוחות שנמסות בפה בתחושה של ענן
שלבנות שלי יש יחסי אהבה שנאה איתן
בעיקר בגלל הבעיה שאי אפשר להפסיק לאכול אותן עד הפרור האחרון.
- מיקסר
- מערוך
- תנור אפיה
- 1 יח חלמון
- 155 גרם גר’ קמח
- 155 גרם גר’ קורונפלור
- 80 גרם גר’ אבקת סוכר
- 250 גרם גר’ חמאה רכה
- 3/4 כפית כפית מלח
- 1 מקל מקל וניל (ניתן להחליף בכפית מחית)
· מחממים תנור ל – ℃170
מחממים חלמון במיקרוגל כ 20 שניות עד שהוא מבושל כמעט לגמריי מפוררים בעזרת מזלג ומסננים דרך רשת דקה כדי להיפטר מהגושים.
מערבלים את הקמח הקורנפלור ואבקת הסוכר במיקסר וו גיטרה.
מוסיפים את החלמון המפורר החמאה המלח ומקל וניל
לשים עד שהבצק אחיד
מרדדים את הבצק על גבי דף גיטרה (ניילון או שתי ניירות אפייה)
לעובי של 4 מ"מ ומעבירים למקפיא לחצי שעה.
מוציאים מהמקפיא וקורצים עוגיות עגולות בקוטק 50 מ"מ, (שינוי עובי קוטר יביא מן הסתם לשינוי כמויות). מניחים על תבנית במרווחים של כ 1.5 ס"מ ולתנור.
אופים כ 10-12 דקות עד להזהבה מצננים ומניחים בכלי אטום.
יש לשים לב לא לאפות יותר מדי.
לקרר בצד לזלול בתאבון ולאכסן בקופסא אטומה את מה שנשאר.